ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ

  • text_none_author
  • 2018-09-21
  • 9266
  • 0

Από τη στιγμή που αρχίζουμε να μετράμε το χρόνο, οι μαγικές κινήσεις των συσκευών που δεχόμαστε δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν.

Από το ηλιακά ρολόγια μέχρι τα ρολόγια τσέπης, μέσω των μηχανισμών ως τα σύγχρονα έξυπνα ρολόγια, όλα καταφέρνουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον μας για τις ιστορίες που μας λένε και για τους περίπλοκους μηχανισμούς που κρύβουν.

Φαίνεται σαν να υπάρχει μια αναλογική σχέση ανάμεσα στο πόσο ακριβό και δημοφιλές είναι το ρολόι και ποιες φήμες σχετίζονται με αυτό. Με την αιώνια και ενδιαφέρουσα ιστορία τους, οι Patek Philippe και Rolex είναι από τις πιο συζητημένες μάρκες ρολογιών πολυτελείας, διατηρώντας συνεχώς το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
Σήμερα παίζουμε το ρόλο των “Κυνηγών των στιγμών” στο MTV, αλλά παρακολουθούμε για μερικούς από τους πιο δημοφιλείς μύθους και παρανοήσεις σχετικά με τα ρολόγια.

Όσο περισσότερες πέτρες, τόσο καλύτερο είναι το ρολόι

Ξέρετε γιατί οι πέτρες χρησιμοποιούνται σε μηχανικά ρολόγια (και σε κάποια πιο ποιοτικοί χαλαζία);

Ο λόγος είναι απλός – για να μειωθεί η τριβή μεταξύ των τμημάτων του μηχανισμού ρολογιού και να παραταθεί η διάρκεια ζωής του και του ρολόγιού. Ο χαμηλότερος συντελεστής τριβής συμβάλλει επίσης σε έναν πιο αποτελεσματικό μηχανισμό και ένα ακριβέστερο ρολόι. Η λαμπρή ιδέα να βάλουν πέτρες στα ρολόγια είναι του Nicolas Fatio de Duillier,του Peter Debaufre και του Jacob Debaufre το 1704, για τα οποία έχουν ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η λογική εδώ έγκειται στο γεγονός ότι οι πέτρες είναι πιο σκληρές από το μέταλλο και έτσι μειώνεται σημαντικά η φθορά των μεμονωμένων μεταλλικών τμημάτων κατά τη διάρκεια της τριβής.

Ξέρετε πώς τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας; Αποδεικνύεται ότι είναι και ο καλύτερος φίλος του ρολογιού. Τα διαμάντια, τα ζαφείρια και τα ρουμπίνια κάνουν την τέλεια δουλειά για να κρατούν το ρολόι έξω από τη φθορά και σήμερα η πιο κοινή πέτρα είναι το συνθετικό ρουμπίνι.

Όσο μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός των λίθων, ήταν δείκτης της υψηλής ποιότητας του ρολογιού, αλλά στο παρελθόν. Όλα αυτά άλλαξαν όταν ο Auguste Verneuil ανακάλυψε μια μέθοδο δημιουργίας συνθετικού ζαφειριού και ρουμπίνιου το 1902.

Μόλις γίνεται πολύ πιο εύκολο και φθηνότερο να προσθέσουν πέτρες σε ένα ρολόι, οι ωρολογοποιοί αρχίζουν να τα προσθέτουν αδιάκριτα, ακόμη και σε περιττά μέρη όπου δεν χρειάζονται πραγματικά. Οι έμποροι εισέρχονται γρήγορα στην τάση και ξεκινούν με θάρρος να προωθούν ρολόγια με/εως και 100 πέτρες.

Για πληροφορίες, ο μέσος αριθμός πέτρων που απαιτούνται για την κανονική λειτουργία ενός ρολογιού είναι μεταξύ 16 και 18.

Η Rolex δημιουργεί τον αυτόματο μηχανισμό

Ο αυτόματος μηχανισμός υπάρχει πολύ πριν την ίδρυση της Rolex

Τον 18ο αιώνα, ο Abraham Louis Perrelet και ο Hubert Sarton δημιούργησαν το αυτόματο ρολόι τσέπης ενώ το πρώτο ρολόι με αυτόματο μηχανισμό δημιουργήθηκε από τον αγγλικό ιερέα John Harwood το 1924. Ο μηχανισμός του ή το λεγόμενο Hammerautomatik βασίζεται σε ροτό ρολόι που περιστρέφεται 180 μοίρες, προκαλώντας κίνηση εμπρός και πίσω, όπως και το σφυρί. Εδώ είναι όπου ο μηχανισμός παίρνει το όνομά του, και τα ρολόγια, με τη σειρά του, έχουν ονομαστεί "προφυλακτήρα" ρολόγια.

Ας δούμε ξεκάθαρα,h Rolex δεν δημιουργεί τον αυτόματο μηχανισμό για ρολόγια χειρός, αλλά το βελτιώνει πολύ. Όταν ο Harwood χρεοκοπεί λόγω ακατάλληλης διαχείρισης, ο Rolex παίρνει κάνει ενα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός, εξομοιώνει τον αυτόματο μηχανισμό και τον βελτιώνει με έναν ρότορα 360 μοιρών.

“Swiss-made” σημαίνει,ότι το ρολόι είναι εξ' ολοκλήρου δημιουργημένο στην Ελβετία

Η επιγραφή "Swiss-made" τονίζει ότι ένα ρολόι δημιουργήθηκε ή συναρμολογήθηκε στην Ελβετία αλλά δεν εγγυάται ότι δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ελβετικό πρότυπο, προκειμένου να χαρακτηριστεί ένα προϊόν ως "ελβετικό", τουλάχιστον το 60% του κόστους παραγωγής πρέπει να είναι εσωτερικό, το οποίο είναι γνωστό ως ο κανόνας "60%". Για ορισμένα ρολόγια υπάρχει ένα «Swiss movt», που σημαίνει ότι τουλάχιστον το 50% των μερών των ρολογιών παράγονται στην Ελβετία.

Με τα χρόνια έγιναν λίγες προσπάθειες για την ενίσχυση των απαιτήσεων αυτού του νόμου, αλλά πολλοί Ελβετοί αστυφύλακες τους είχαν αντιταχθεί, καθώς ακούγεται υπερβολικά ιδεαλιστικός ώστε να μην εκμεταλλευτεί την παγκοσμιοποίηση και το χαμηλότερο κόστος παραγωγής εκτός του κράτους.

Ο Patek Philippe είναι ο πατέρας του πρώτου ρολογιού χειρός και ένος διαρκές ημερολόγιο ρολόγια χειρός σε

Υπάρχει ευρύτατη συζήτηση για το ποιος δημιούργησε για πρώτη φορά το ρολόι χειρός. Ο λόγος για τον οποίο όλοι είναι τόσο διαιρεμένοι είναι ότι ο μετασχηματισμός τσέπης-ρολογιού έχει συμβεί με τα χρόνια και είναι δύσκολο να πούμε πότε μόλις αρχίσαμε να φοράμε ρολόγια χειρός

Ο Patek Philippe ισχυρίζεται ότι δημιούργησαν το πρώτο ρολόι χειρός για τον σύμβουλο Koscewicz στην Ουγγαρία το 1868. Το επίτευγμα τους συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο Guinness, αλλά υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν στο συναρπαστικό Brand Breguet ότι τους είχε δοθεί εντολή να δημιουργήσει ένα ρολόι για τη βασίλισσα της Νάπολης μερικές δεκαετίες νωρίτερα - στο μακρινό 1812.

Ο Patek Philippe πιστεύει επίσης ότι εφευρέθηκε το πρώτο ρολόι με ένα αιώνιο ημερολόγιο το 1898 και παρόλο που το ρολόι είχε πραγματικά ένα διαρκή ημερολόγιο, το διαμέτρημα προοριζόταν αρχικά για ρολόι μενταγιόν κυρίες, το οποίο δεν είναι το ίδιο.

Το 1929, ο Breguet δημιούργησε και πάλι το πρώτο ρολόι στην ιστορία του διαμετρήματος για ένα διαρκή ημερολόγιο που δημιουργήθηκε ειδικά για ένα ρολόι χειρός.

Μύθος (οι) περίπου στις 10:10

Ίσως θα εκπλαγείτε και θα σκιάσετε λίγο αφού θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν όλα τα ρολόγια δείχνουν το χρόνο: 10:10.

Ίσως η περιέργεια των ανθρώπων και η φυσική παρόρμηση να κατανοήσουν το λόγο για αυτό οδηγούν στην κατάρτιση μάλλον ενδιαφέρουσων θεωριών, μερικές από τις οποίες ακούγονται σαν να έχουν μόλις αναδυθεί από τη Χίτσκοκ.

Ορισμένες θεωρίες υποστηρίζουν ότι 10:10 είναι η ώρα που ο Αμερικανός Πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν πεθαίνει. Στην πραγματικότητα, ο Λίνκολν πυροβολήθηκε στις 22:15 και πέθαινε στις 7:22 το επόμενο πρωί. Μια άλλη θεωρία συνδέει το θάνατο του Martin Luther King με το φαινόμενο '10: 10 ', το οποίο επίσης δεν είναι αλήθεια καθώς πεθαίνει στις 19:05 και σύμφωνα με τις τρίτες θεωρίες, η 10:10 είναι η ώρα στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαινιάζουν ένα από τα ατομικά βόμβες για το Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Στην πραγματικότητα, οι βόμβες απελευθερώθηκαν στις 20:15 και στις 11:02 μ.μ
Στην πραγματικότητα, ο πραγματικός λόγος που τα περισσότερα ρολόγια δείχνουν στο '10: 10 'είναι μάλλον βαρετός και σχετίζεται με το μάρκετινγκ και την ψυχολογία. Τα ρολόγια φαίνονται πιο ευτυχισμένα όταν τα βέλη δείχνουν προς τα πάνω, σε σύγκριση με την κατεύθυνση προς τα κάτω, με το ρολόι να μας φρενάρει.

Αυτοί ήταν μερικοί από τους μύθους και παρανοήσεις σχετικά με τα ρολόγια. Και έχετε ακούσει κάποιο μύθο για τα ρολόγια; Αν ναι, θα χαρούμε να το μοιραστείτε μαζί μας στα παρακάτω σχόλια.
Tags:

Leave A Comment