Τι είναι ένα έξυπνο ρολόι και ποιες είναι οι λειτουργίες του;

Τι είναι ένα έξυπνο ρολόι και ποιες είναι οι λειτουργίες του;

  • text_none_author
  • 2018-08-29
  • 6389
  • 0

Αν το «μπλοκ» είναι η μεγάλη λέξη για το 2018, το «έξυπνο ρολόι» ήταν μια από τις πιο σύγχρονες λέξεις για το 2016 ...

Θα μπορούσαμε ασφαλώς να συμπεράνουμε ότι ζούμε σε μια "έξυπνη εποχή". Είμαστε περικυκλωμένοι από τόσες πολλές «έξυπνες» συσκευές, όπως έξυπνα τηλέφωνα, έξυπνες τηλεοράσεις, έξυπνες συσκευές που φωτίζουν τα σπίτια μας με εντολή: «Alexa, άναψε τα φώτα» που πολλοί συχνά ξεχνάμε τι σημαίνει να πολλαπλασιάζεις επτά επί οκτώ στο μυαλό.

Όλες αυτές οι διασυνδεδεμένες συσκευές κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και πιο άνετη σε μεγάλο βαθμό, δημιουργώντας ένα φουτουριστικό κόσμο «Ίντερνετ των πραγμάτων» (διαδίκτυο των πραγμάτων), στον οποίο μηχανές μιλούν μεταξύ τους και έξυπνα ρολόγια γίνονται αργά μέρος αυτού του κόσμου.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ψηφιακά ρολόγια για δεκαετίες, έξυπνα ρολόγια έκαναν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία το 2013, όταν η εταιρεία Pebble απέκτησε 10 εκατομμυρίων δολαρία με την εντυπωσιακή καμπάνια στο Kickstarter και πούλησαν 85.000 έξυπνα ρολόγια για εκείνη την εποχή.

Η πραγματική επανάσταση στην ανάπτυξη αυτής της βιομηχανίας, όμως, προέκυψε το 2015 με το ρολόι της Apple, καθώς η εταιρεία πούλησε 11,6 εκ έξυπνα ρολόγια κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έναρξή τους, οδηγόντας στην «η επίδραση της Apple στην αγορά για τα ρολόγια.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που κάνει το έξυπνο ρολόι τόσο «έξυπνο», τι λέτε;

Τι είναι ένα έξυπνο ρολόι και ποιες είναι οι λειτουργίες του;

Το έξυπνο ρολόι είναι μια ψηφιακή φορητή συσκευή που φοριέται στον καρπό, όπως και το παραδοσιακό ρολόι. Ακόμα, το έξυπνο ρολόι έχει πολύ περισσότερη λειτουργικότητα από την απλή σήμανση του χρόνου με απόλυτη ακρίβεια. Το έξυπνο ρολόι είναι συνδεδεμένο με το έξυπνο τηλέφωνο, διαθέτει ψηφιακή οθόνη αφής και υποστηρίζει διάφορες εφαρμογές.

Με απλά λόγια, το έξυπνο ρολόι συνδυάζει μερικά από τα αγαπημένες σας λειτουργείες του smartphone και του φορητό σας υπολογιστή, ενώ μπορείτε να το φοράτε με στυλ στο χέρι σας.

Χαρακτηριστικά έξυπνου ρολογιού

Τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια έχουν συνδεσιμότητα Bluetooth με το smartphone και μπορείτε εύκολα να διαβάζετε και να στέλνετε μηνύματα κειμένου και να απαντάτε σε τηλεφωνικές κλήσεις απευθείας από αυτό χωρίς να χρειάζεται να κάνετε αναζήτηση του τηλεφώνου σας στις τσέπες.

Οι λειτουργίες του έξυπνου ρολογιού ποικίλουν ανάλογα με το εμπορικό σήμα, αλλά όλα πρέπει να λειτουργούν ως κινητό τηλέφωνο - να δέχονται κλήσεις και μηνύματα, να έχουν GPS, αριθμομηχανή και να λαμβάνουν τις τυπικές ειδοποιήσεις που λαμβάνετε στο smartphone σας.

Παρακάτω θα βρείτε τα βασικά, μαζί με μερικά πιο προηγμένα χαρακτηριστικά του έξυπνου ρολογιού:

Αποδοχή κλήσεων: Ανάλογα με το έξυπνο ρολόι, μπορείτε να απαντάτε / απορρίπτετε εισερχόμενες κλήσεις απευθείας ή να συνδέετε ακουστικά σε αυτό και να πραγματοποιείτε κλήσεις. Ανεξάρτητα από τις επιλογές για την απάντηση κλήσεων, η δυνατότητα γρήγορης απάντησης σε μια κλήση είναι αρκετά πρακτική, ειδικά όταν βρίσκεστε στο δρόμο ή βιάζεστε κάπου και το τηλέφωνό σας δεν βρίσκεται κοντά.

Αποστολή και λήψη μηνυμάτων κειμένου: Αν βρίσκεστε σε συνεχή κίνηση, θα είναι ευκολότερο και πιο εύκολο για εσάς να στέλνετε ή να λαμβάνετε μηνύματα χρησιμοποιώντας το έξυπνο ρολόι σας, αντί να βγάλετε το τηλέφωνό σας από την τσέπη ή την τσάντα σας (και γι αυτούς που βγάζουν βόλτα ενεργητικά σκυλιά θα εκτιμήσουν σίγουρα αυτό το χαρακτηριστικό). Ορισμένα λειτουργικά συστήματα, όπως το Android Wear της Google, επιτρέπουν την απάντηση στο τηλεφωνητή, κάτι που είναι ακόμα πιο βολικό.

Αριθμομηχανή: Η αριθμομηχανή είναι ένα άλλο βασικό και αρκετά πρακτικό χαρακτηριστικό στα περισσότερα έξυπνα ρολόγια.

Πλοήγηση GPS: Μπορείτε εύκολα να πλοηγηθείτε σε νέες πόλεις χωρίς να χρειάζεται να περιηγηθείτε στους δρόμους κρατώντας το τηλέφωνο σας συνεχώς και κινδυνεύοντας να γνωρίσετε το οδόστρωμα της πόλης απο κοντά.

Μουσική: Μπορείτε να ακούτε μουσική στο έξυπνο ρολόι σας κατά το πρωινό σας τρέξιμο, έτσι θα φορέσετε μια συσκευή λιγότερο ενώ απολαμβάνετε το αγαπημένο σας άθλημα.

Υπηρεσίες γυμναστικής και ευεξίας: Ορισμένα έξυπνα ρολόγια θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον αγαπημένο σας γυμναστή σας επειδή έχουν τη λειτουργία της μέτρησης των βημάτων και της μέτρησης του παλμού σας, ενώ μερικοί ακόμη και ξεκινούν αυτόματα τη μουσική για να σας ηρεμήσουν σε περίπτωση που διαπιστώσουν αυξημένο επίπεδο άγχους

Συμβατότητα εφαρμογής: Ανάλογα με το έξυπνο ρολόι και το λειτουργικό του σύστημα, μπορεί να υποστηρίξει μια ποικιλία εφαρμογών. Από τη μετατόπιση της κάρτας επιβίβασης στο check-in για πτήση, για τον έλεγχο του οικιακού σας συστήματος ασφαλείας - οι δυνατότητες για εφαρμογές είναι αμέτρητες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός έξυπνου ρολογιού;

Άνεση: Το έξυπνο ρολόι παρέχει μια εμπειρία ανοιχτής ακρόασης που σας επιτρέπει να είστε πάντα συνδεδεμένοι με την οικογένειά σας και να διασκεδάσετε ενώ βρίσκεστε στο δρόμο. Αποκτήστε εύκολα ειδοποιήσεις και επικοινωνήστε με όλους χωρίς να χρειαστεί περιττές κινήσεις, αναζητώντας το τηλέφωνο στις τσέπες σας, εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια και μερικοί από εμάς διασώζονται από ένα σπασμένο τηλέφωνο. Σ' όσους από εσάς έχουν πέσει τα τηλέφωνά τους στο έδαφος τόσες φορές που έχουν χάσει τον αριθμό θα εκτιμήσουν σίγουρα το έξυπνο ρολόι που συνδέεται με την παλάμη του χεριού σας.

Μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας: Τα έξυπνα ρολόγια πρέπει να φορτιστούν αλλά σε σύγκριση με το smartphone, η μπαταρία τους διαρκεί πολύ περισσότερο. Η μπαταρία ορισμένων έξυπνων ρολογιών όπως το Pebble Time Steel διαρκεί έως και 10 ημέρες χωρίς να χρειαστεί επαναφόρτιση.

Εξατομικεύει πληροφορίες: Στις μέρες μας, τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια μπορούν να παρακολουθήσουν τις φυσιολογικές παραμέτρους σας και να παρέχουν εξατομικευμένες πληροφορίες για την υγεία σας, όπως ο καρδιακός ρυθμός, οι θερμίδες που καίγονται, ο αριθμός των βημάτων την ημέρα και ούτω καθεξής

Το Διαδίκτυο των πραγμάτων: Με τα προηγμένα χαρακτηριστικά όπως οι πληρωμές μέσω κινητού ή η επιβίβαση σε αεροπλάνο, το έξυπνο ρολόι γίνεται μέρος του Διαδικτύου των Πράξεων, όπου οι καθημερινές μας λειτουργίες απλοποιούνται με συνεχή επικοινωνία μεταξύ έξυπνων συσκευών μέσω σύνδεσης στο Διαδίκτυο

Εξατομίκευση: Μπορείτε να αλλάξετε τη διεπαφή του έξυπνου ρολογιού σας και να αλλάξετε τον σχεδιασμό της οθόνης σας σύμφωνα με την διάθεση ή το κοινωνικό περιβάλλον.

Η δημοτικότητα του ρολογιού της Apple, καθώς και οι νέες τεχνολογικές βελτιώσεις, όπως οι κινητές πληρωμές, βοήθησαν στην ανάπτυξη της βιομηχανίας των έξυπνων ρολογιών, καθιστώντας τους όλο και πιο δημοφιλείς στις μάζες.

Σύμφωνα με την IDC (International Data Corporation),το 2018 περιμένουν να πωληθούν 43,6 εκατομμύρια έξυπνα ρολόγια,ενω σαν σύνολο θα φθάσει ως 84,1 εκατομμύρια έως το 2022. Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον καλύτερο σχεδιασμό των έξυπνων ρολογιών, και εταιρείες όπως η LG, η Motorola, η Pebble και η Apple επενδύουν σε ένα πιο κομψό και κομψό σχεδιασμό και σίγουρα μπορούμε να περιμένουμε καλύτερα και πιο λειτουργικά έξυπνα ρολόγια στο εγγύς μέλλον.

Σας αρέσει η ιδέα πίσω από το έξυπνο ρολόι; Εάν ναι, θα αλλάζατε το παραδοσιακό σας ρολόι με ένα "έξυπνο"; Μοιραστείτε το στα σχόλια παρακάτω, θα χαρούμε να ακούσουμε τη γνώμη σας

Tags:

Leave A Comment