ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ!ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΡΟΛΟΙ

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ!ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΡΟΛΟΙ

  • text_none_author
  • 2018-10-09
  • 8479
  • 0

Ξέρεις τον ασφαλέστερο τρόπο να κρατήσεις το ρολόι σου χωρίς γρατσουνιά; Είναι εύκολο - απλά μην το φορέσεις!

Φυσικά, αυτή είναι μια αρκετά ακραία απόφαση και δεν είμαστε εδώ για να σας συμβουλέψουμε πώς να κρατήσετε το ρολόι σας ως σουβενίρ στα ράφια του καθιστικού, αλλά αντίθετα.

Από προσωπική εμπειρία, γνωρίζουμε πόσο απογοητευτικό είναι να γδάρεις το γιαλί ενός ρολογιού που είναι πολύτιμο για σένα - είτε είναι ακριβό, είτε είναι δώρο από ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ή απλά το πληρώσατε πολύ. Και παρόλο που, σύμφωνα με μερικούς, μια ή δύο γρατσουνιές εδώ και εκεί δίνουν το «χαρακτήρα» του ρολογιού, σίγουρα προτιμάμε να κοιτάξουμε ένα καλά διατηρημένο ρολόι, ανεξάρτητα από το πόσο «δεν είναι χαρακτηριστικό»! :)

Εάν είστε το είδος του ατόμου που αισθάνεται γυμνό χωρίς ρολόι και αγαπά να το φοράει παντού χωρίς λόγο και ευκαιρία, συνεχίσε να διαβάζεις για να πάρεις συμβουλές για το πώς να δώσεις νέα ζωή στο ρολόι σου μετά από μερικές γρατσουνιές.

Προτού προχωρήσουμε στις σπιτικές λύσεις για ένα τραυματισμένο ρολόι, θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο ίδιο το ρολόι και στα υλικά που κατασκευάζονται.

Γνωρίστε το γυαλί / κρύσταλλο

Το γιαλί του ρολογιού παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην προστασία της οθόνης του από εξωτερικούς παράγοντες όπως το νερό και η σκόνη.

Μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, τα περισσότερα γιαλιά ρολογιών ήταν ακρυλικά (πλεξιγκλάς) και πολύ λίγα από αυτά είναι μεταλλικά, ενώ το πιο ακριβό γυαλί παραμένει το κρύσταλλο ζαφείρι.

Ακρυλικό γυαλί / πλεξιγκλάς

Τα πλεονεκτήματα του ακρυλικού γυαλιού είναι ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό αλλά ταυτόχρονα ευάλωτο στις γρατζουνιές. Ή με άλλα λόγια, μπορείτε να αφήσετε το ρολόι σας στο έδαφος με ελάχιστο κίνδυνο να το καταστρέψετε, αλλά κάθε πτώση θα αντικατοπτρίζεται ως γρατζουνιά μια ή δύο. Στα περισσότερα ρολόγια πολυτελείας έχουν χρησιμοποιήσει ακρυλικό γυαλί μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 80, καθώς ήταν πιο κερδοφόρα και εύκολα για επισκευή.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να γυαλίσετε ακρυλικό γυαλί, συμπεριλαμβανομένης της οδοντόκρεμας (σε περίπτωση που δεν έχετε πάστα γυαλάδας στο χέρι).

Γνωρίζατε ότι το Rolex Perpetual ήταν το τελευταίο ρολόι της μάρκας ακρυλικού γυαλιού μέχρι το 1991; Σήμερα, όλα τα ρολόγια Rolex είναι με κρύσταλλο ζαφείρι.

Ορυκτό γυαλί

Σήμερα, οι περισσότεροι κατασκευαστές αλλάξει τη χρήση ορυκτών γυαλί και αν και φθηνότερα ρολόγια που χρησιμοποιούνται ακόμα ακρυλικά, τα περισσότερα ρολόγια από τη μεσαία τάξη, όπως Timex και Tommy Hilfiger, γίνονται με ορυκτό γυαλί.

Παραγωγή αυτού του τύπου κρυστάλλου είναι ένα τήγμα από ένα μείγμα από γυαλί και τα μέταλλα, δημιουργώντας ένα υλικό το οποίο είναι αρκετές φορές πιο ανθεκτικό από ακρυλικό.

Η αφαίρεση απο γρατσουνιές σε ορυκτό γυαλί είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα, αν γίνει στο σπίτι, η συμβουλή μας είναι να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό ο οποίος επαγγελματικά θα γυαλίσει το γυαλί ή να θα το αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου αν οι γρατζουνιές είναι πολύ βαθιές.

Η πιθανότητα να βλάψεις ορυκτό γυαλί είναι ελάχιστη, λόγω της σκληρότητας του, αλλά αν αυτό συμβεί, η γρατζουνιά θα είναι πολύ βαθιά για να επισκευαστεί. Μια γρήγορη αναζήτηση μέσω του φόρουμ θα σας δώσει αποτελέσματα με πολύ αντίθετες απόψεις από τη μια πλευρά, οι άνθρωποι που προσφέρουν λείανση των ορυκτών γυαλί με οδοντόπαστα σε εκείνους που δεν θα διακινδύνευαν την ακεραιότητα του ρολογιού.

Ζαφειρένιο γυαλί / κρύσταλλο

Οι περισσότεροι κρύσταλλοι ζαφειριού δεν είναι κατασκευασμένοι από φυσικό κορούνδιο αλλά συντίθενται τεχνητά. Έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με το φυσικό ζαφείρι, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ πιο κερδοφόροι.

Ο κρύσταλλο απο ζαφείρι είναι το πιο ανθεκτικό και πιο ακριβό από τα τρία είδη υλικού. Είναι εξαιρετικά άκαμπτο και ανθεκτικό στις γρατσουνιές, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για ρολόγια κορυφαίας κατηγορίας όπως τα Rolex και Tag Heuer.

Επισκευή γυαλιού με χειροποίητο γυαλισμα

Το χειροποίητο γυαλισμα είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος αφαίρεσης γρατσουνιών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε είδος γυαλιού, αλλά είναι καλή ιδέα να επενδύσετε σε μια καλύτερη πάστα γυαλάδας σε περίπτωση που το ρολόι σας είναι σαπφείρ ή μεταλλικό γυαλί (για παράδειγμα, πάστα διαμάντι ).

Ανεξάρτητα από το είδος του γυαλιού, η μέθοδος γυαλίσματος είναι πολύ εύκολη και γενικά δεν μπορεί να πάει στραβά με αυτό.

Λάβετε υπόψη ότι για να πάρετε το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου σε μεταλλικό και ζαφείρι γυαλί, η γρατζουνιά πρέπει να είναι μάλλον ρηχή.

Για να επιτύχετε το χειροποίητο γυαλισμα, θα χρειαστείτε:

- Ταινία χαρτιού για κάλυψη και αποφυγή πιθανών ζημιών κατά το γυάλισμα.

- Πάστα γυαλίσματος – οι πιο συνηθισμένες είναι οι Polywatch, Brasso και Displex ή Dia Paste που διατίθονται στο Amazon. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να αναζητήσετε μια παρόμοια πάστα στα καταστήματα με κατασκευαστικά είδη στη χώρα μας.

- Μαλακό ύφασμα - Χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών, βαμβακερών ή μάλλινων υφασμάτων για να εφαρμόσεις τνην πάστα με περιστρεφόμενες κινήσεις. Συνιστούμε να επιλέξετε ένα μάλλινο ύφασμα για πιο πεισματικές γρατζουνιές, καθώς είναι πιο λειαντικό

- Υπομονή - Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές είναι απαραίτητο έως ότου αφαιρεθεί εντελώς η γρατσουνιά

- Πριν αναλάβετε αυτή τη διαδικασία, λάβετε υπόψη ότι, σύμφωνα με ορισμένους οπαδούς των ρολογιών,το χειροποίητο γυάλισμα του μεταλλικού γυαλιού είναι απλώς μια «άσκηση για την ενίσχυση του καρπού» και τίποτα περισσότερο.

Γυάλισμα της αλυσίδας

Αν έχετε ρολόι με αλυσίδα από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής χρήσης του.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που συνιστούν οι ενεργοί χρήστες των φόρουμ ρολογιών,που προτείνουν δυανατά:

Σε περίπτωση μικρών γρατζουνιών: Είναι καλύτερο να γυαλίσετε με ένα πανί κοσμημάτων που μπορείτε να αγοράσετε από εξειδικευμένα καταστήματα στο διαδίκτυο. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για γυαλιστερές επιφάνεις και πρέπει να προσέχετε κατά τον καθαρισμό των ματ επιφανειών, καθώς είναι πιθανό να επαναφέρεις τη λάμψη τους εάν ασκείσεις υπερβολική πίεση πάνω τους.

Για βαθύτερες γρατζουνιές: Κάθε πάστα γυαλίσματος υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με ένα μάλλινο ύφασμα ή ύφασμα μικροϊνών πρέπει να καθαρίζει τις γρατζουνιές.

Για να κρατήσει το ρολόι σου σαν καινούργιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτείται συνήθως (κάθε λίγους μήνες) για να επαναλάβει τις διαδικασίες που αναφέρονται παραπάνω.

Οι συμβουλές που συγκεντρώθηκαν εδώ είναι κυρίως για την επισκευή απο μικρές γρατζουνιές και τα χτυπήματα που δεν αξίζουν μια επίσκεψη σε ωρολογοποιίο. Ωστόσο, εάν οι γρατσουνιές στο ρολόι σας είναι πάρα πολύ βαθιές, σας συνιστούμε να αλλάξετε το γυαλί ή να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες ,καθώς η επισκευή στο σπίτι έχει μεγάλο ρίσκο και είναι πολύ χρονοβόρα.

Μην ξεχνάτε ότι οι γρατζουνιές είναι απόδειξη ότι το ρολόι σας έχει κυκλοφορήσει διάφορα μέρη μαζί με σας. Φρόντισε το ρολόι σου και να φορεσέ το περήφανα παντού μαζί του, και αυτό με τη σειρά του θα σε εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια.

Tags:

Leave A Comment