ΜΕ ΡΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΡΟΛΟΓΙΑ

  • text_none_author
  • 2018-08-09
  • 4769
  • 0

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ. Ώρα για ξεκούραση, χαρά με φίλους, αξέχαστες στιγμές και παθιασμένη αγάπη ...

Ο καθένας θέλει να πάει στη θάλασσα και να περάσει ήρεμα στην παραλία με ένα ποτό στο χέρι του, ενώ το αεράκι της θάλασσας χαϊδεύει απαλά τα μαλλιά του. Όλα φαίνονται τόσο απίστευτα μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι αυτές οι λίγες σταγόνες νερού έχουν βλάψει εντελώς το ακριβό ρολόι σας. Κάτι τόσο μικρό μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την ημέρα σας, και κανείς δεν πηγαίνει στη θάλασσα με την ιδέα της κάθεται μπροστά από το εργαστήριο της ωρολογοποιίας και συνοφρύωμα. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους στεγανοποίησης και θα σας παρουσιάσουμε σε διάφορες μάρκες αδιάβροχων ρολογιών για κάθε γούστο.

Πρώτα θα ξεκινήσουμε αναγνωρίζοντας τους διαφορετικούς τύπους αντοχής στο νερό και τι μπορούν να προσφέρουν. Πολλοί άνθρωποι παραπλανούν και αγοράζουν ρολόγια αφού δουν "ανθεκτικό στο νερό". Ναι, αυτά τα ρολόγια έρχονται πραγματικά με επαφή με το νερό, αλλά είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε το επίπεδο αντοχής στο νερό, ώστε να μην απογοητεύεστε από την αγορά σας. Κάθε ρολόι εκτός από το "ανθεκτικό στο νερό" έχει έναν αριθμό. Αυτός ο αριθμός καθορίζει ποια επαφή με το νερό μπορεί να πάρει το ρολόι. Ο αριθμός καθορίζεται από τον κατασκευαστή και ορισμένες φορές είναι πιθανές ανακρίβειες. Ωστόσο, αυτοί οι αριθμοί είναι τα βασικά κριτήρια αν ένα αδιάβροχο ρολόι στο κατάστημα σήμαινε ένα που θα μπορούσε να πάρει μόνο μερικές σταγόνες νερού ή ένα που θα μπορούσε να βουτήξει στο νερό.

Τα ρολόγια με τη χαμηλότερη αντοχή σε εφελκυσμό όταν έρχονται σε επαφή με το νερό έχουν μόνο επιγραφές υδατογραφήματος ή αριθμούς 30 μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι το ρολόι μπορεί να χειριστεί μόνο μερικές σταγόνες νερού όταν πιτσιλιστεί από κύματα, βροχή ή πλύσιμο στο χέρι. Συνεχής διαβροχή θα έχει ως αποτέλεσμα συνολική ζημιά, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε μπάνιο με αυτό.

Ο επόμενος βαθμός είναι 50μ. Μπορείτε να τοποθετήσετε με ασφάλεια το ρολόι κάτω από πίδακα νερού, για παράδειγμα, για να πλύνετε τα πιάτα ή να κάνετε μπάνιο στο ντους. Θα διατηρήσει την ποιότητά του σε σύντομη επαφή με το νερό και δεν θα σας προδώσει, αλλά μην περιμένετε να μπορείτε να κολυμπήσετε και να βουτήξετε μαζί του.

Από το βαθμό 100μ. και επάνω είναι τα υψηλότερα ρολόγια τάξη. Ρολόι με αντίσταση νερού 100μ. μέχρι 200 μέτρα. είναι ιδανικό για καταδύσεις σε ρηχά νερά και αθλητική κολύμβηση. Έχει ένα υψηλότερο επίπεδο αντοχής και δεν θα χάσει νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από αυτό. Με ένα τέτοιο ρολόι, μπορείτε επίσης να βγείτε σε πιο ακραία σπορ όπως θαλάσσιο σκι, τζετ σκι ή surfing.

Ρολόγια με αντοχή στο νερό 200μ. έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση και χρησιμοποιούνται από αγωνιστικούς κολυμβητές που βουτούν σε βάθος και χρησιμοποιούν φιάλες οξυγόνου. Αυτά τα ρολόγια είναι επίσης γνωστά ως "Divers watch" και χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση του χρόνου που δαπανάται υποβρύχια. Είναι κατασκευασμένα από πολύ υψηλή ποιότητα για να αντέχουν την υποβρύχια πίεση.

Ποιο είδος ρολογιών είναι κατάλληλο για τη θάλασσα;

Για όσους ελπίζουν να απολαύσουν την παραλία και το νερό το καλοκαίρι, συνιστάται να τραβήξετε ένα ψηφιακό ρολόι επειδή έχει υψηλότερο βαθμό αντοχής στο νερό. Τα περισσότερα μηχανικά ρολόγια έχουν μέγιστο βαθμό μέχρι 30 μέτρα. Είναι κατασκευασμένα για να είναι ένα πολυτελές εξάρτημα, έτσι θα χάσουν εύκολα το νερό. Ακόμα, αν σκοπεύετε να χαλαρώσετε ήσυχα στην παραλία και να διαβάσετε βιβλία, μάρκες όπως το Moscow Classic, το Orient Watch και το Casio είναι εξαιρετικές για εσάς. Έχουν ένα πολυτελές όραμα και έναν πολύ ποιοτικό μηχανισμό. Αν ψάχνετε περισσότερο για μια αριστοκρατική εμφάνιση από ότι για περιπέτειες νερού - το μηχανικό ρολόι είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Για τις σοβαρές κολυμβητές οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι με απλά να χαλαρώσετε στην παραλία καλούνται να εγκαταλείψουν τη ματαιοδοξία και να θέσει ένα ψηφιακό ρολόι με ένα ελαστικό πώμα. Αυτό το είδος των ρολογιών δεν είναι και τόσο διάσημο και σίγουρα δεν είναι κατάλληλο εξάρτημα για επαγγελματικές συναντήσεις, αλλά κάνουν καλή δουλειά σε επαφή με το νερό. Μερικά από τα σήματα ποιότητας για ψηφιακά ρολόγια είναι Lorus και Q & Q. Έχουν απίστευτα μοντέλα που έχουν τη γοητεία τους και δεν θα σας προδώσουν. Η χρήση τους είναι κατάλληλη για κολυμβητές που έχουν υποβρύχια, κολυμπούν σε μεγάλες αποστάσεις ή για ανθρώπους που απλά ξεχνούν να βγάλουν το ρολόι τους εγκαίρως.

Tags:

Leave A Comment