Swiss Watches

Swiss Watches

  • text_none_author
  • 2018-12-05
  • 5824
  • 0

Το μυστικό των ποιοτικών ελβετικών ρολογιών και τι τα κάνει τα πιο επιθυμητά για περισσότερο από έξι αιώνες.

Η έκφραση "ελβετική παραγωγή" έχει πάντα συνδεθεί με την τάξη, την κομψότητα και την ποιότητα, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ελβετικά ρολόγια.

Είναι γνωστοί για τη χειροτεχνία τους και τη χρήση προϊόντων υψηλής ποιότητας, αλλά για να κατανοήσουμε πλήρως την αξία τους, πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στο χρόνο όταν αυτά τα ρολόγια για πρώτη φορά βγήκαν και άλλαξαν την αγορά.

Τα σύγχρονα ρολόγια προέρχονται από ρολόγια που λειτουργούν με ελατήριο και εμφανίζονται στις αρχές του 14ου αιώνα. Τα πρώτα ρολόγια ήταν μηχανικά και απλά και η χρυσή εποχή της ωρολογοποιίας δεν ξεκίνησε παρά το 1657 και η εφεύρεση του ελατηρίου εξισορρόπησης, η οποία βελτίωσε δραματικά την ακρίβεια.Οι ελβετοί τεχνίτες άρχισαν να θέτουν ένα νέο πρότυπο για την ποιότητα από τον 16ο αιώνα, αλλά η πρώτη φορά που αρχίζουν να επιβάλλουν την καινοτομία στην τέχνη του 19ου αιώνα είναι με την παραγωγή αυτόματων ρολογιών. Τα πρώτα ηλεκτρονικά ρολόγια χαλαζία κατασκευάστηκαν στην Ελβετία το 1960 και από τότε η τεχνολογία ηλεκτρονικών ρολογιών συνεχίζει να αναπτύσσεται μέχρι σήμερα.

Σήμερα, τα ελβετικά ρολόγια συνεχίζουν να είναι τα πιο ακριβή, βιώσιμα και ακριβά στην αγορά, αν και ο ορισμός της "ελβετικής κατασκευής" έχει αλλάξει με τα χρόνια. Για να μπορεί μια εταιρεία να καλέσει τα προϊόντα τους «Swiss», θα πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένες νομικά πρότυπα που δημιουργήθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου 1971.Ένα ρολόι μπορεί να ονομαστεί ελβετικό μόνο αν είναι συσκευασμένο και να επιθεωρημένο στην Ελβετία και ο μηχανισμός κίνησης να είναι κατασκευασμένος στη ίδια την χώρα. Ένας μηχανισμός μπορεί να θεωρηθεί ελβετικός μόνο εάν συναρμολογηθεί και επιθεωρηθεί στην πολιτεία και τα συστατικά του συμβάλλουν στο 60% της τιμής.

Για πολλούς ανθρώπους είναι δύσκολο να εξηγήσουν τις τιμές των ελβετικών ρολογιών, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που τα κάνουν να ξεχωρίζουν:

1. Υλικά - Για παράδειγμα, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των ρολογιών είναι υψηλής ποιότητας και ακριβά από μόνα τους. Δεν είναι ασυνήθιστο οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν πλατίνα ή χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και υλικά.

2. Δίσκοι - μηχανισμοί είναι εξαιρετικά πολύπλοκοι και απαιτούν πολλές ώρες για να συγκεντρώσει, καθώς ορισμένα από αυτά περιέχουν περισσότερο από 390 σωματίδια. Είναι χειροποίητα και συνήθως μόνο ένα άτομο εργάζεται πάνω τους.

3. Εργασία- Η ελβετική εργασία είναι μια από τα πιο ακριβές στον κόσμο, και έτσι οι εταιρείες πωλούν τα προϊόντα τους σε υψηλότερες τιμές για να κερδίσουν κέρδη. Επιπλέον, οι περισσότεροι από τους ωρολογοποιούς στο κράτος είναι ειδικοί τεχνικοί και συγκεντρώνουν και δημιουργούν τα ρολόγια μόνοι τους.

4. Σπανιότητα- Η δημιουργία ενός μοναδικού, υψηλής ποιότητας ρολόι καταναλώνει πολύ χρόνο. Για το λόγο αυτό, εταιρείες όπως οι Vacheron και Breguet δημιουργούν μόνο 40.000 ρολόγια το χρόνο παρά την υψηλή ζήτηση για τα προϊόντα τους.

Άλλα πράγματα που καθιστούν τα ελβετικά ρολόγια τόσο δημοφιλή μεταξύ του μαζικού κοινού είναι η χρήση ενός μηχανικού μηχανισμού που δεν χρειάζεται μπαταρίες και δημιουργεί μια αίσθηση κλάσης και τελειοποίησης, καθώς και ένα προστατευτικό γυαλί κρυστάλλου σαπφείρου που αποτρέπει τις γρατζουνιές και έχει αντι-ανακλαστικές ιδιότητες.

Αν και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο τα ρολόγια της Ελβετίας είναι τόσο ακριβά είναι πιθανώς ο χρόνος που δαπανάται για την κατασκευή μόνο ενός ρολογιού. Τα περισσότερα ρολόγια χρειάζονται περίπου 11 μήνες και υπάρχουν επίσης περιπτώσεις για τα οποία χρειάστηκαν 4 χρόνια. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι πληρώνουν για τον μισθό εξαιρετικά ταλαντούχων ωρολογοποιών,με κυριότητα και αποκλειστικότητα.

Όταν μιλούμε για ελβετικά ρολόγια, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι θεωρούνται προϊόντα πολυτελείας - προϊόντα των οποίων η ζήτηση αυξάνεται με την αύξηση των τιμών. Αν και για τους περισσότερους ανθρώπους που ξοδεύουν 300.000 δολάρια για ένα ρολόι ακούγεται εξωφρενικό, εκείνοι με χρήματα το κάνουν απλά επειδή μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Για έναν πλούσιο άνθρωπο να αποκτήσει σχεδόν μισό εκατομμύριο για ένα ρολόι είναι το ίδιο με ένα συνηθισμένο άτομο να ξοδεύει μερικά δολάρια για ένα φλιτζάνι καφέ. Μπορεί να ακούγεται αδιανόητο, από οικονομική άποψη, αλλά αυτό είναι ο λόγος ύπαρξης της αγοράς για αγαθά πολυτελείας.

Είναι αλήθεια ότι σήμερα η ίδια ακρίβεια και χειροτεχνία μπορεί να επιτευχθεί από οποιονδήποτε ταλαντούχο ωρολογοποιό ανεξάρτητα από τον τόπο από τον οποίο προέρχονται, αλλά η δόξα των ελβετικών ρολογιών συνεχίζει να ζει και να αναπτύσσεται. Ίσως εναπόκειται σε κάθε άτομο να αποφασίσει εάν πληρώνει για την ποιότητα του προϊόντος ή μόνο για την αποκλειστικότητα του.

Tags:

Leave A Comment